Welkom

… op de website van Dorpsraad Twisk. Hier informeren wij u graag over alle zaken die de Dorpsraad onderneemt in samenwerking met de bewoners van Twisk en de gemeenteraad van Medemblik.

Via deze site leest u het laatste nieuws van alles wat in en om Twisk speelt op het gebied van wonen, werken, verkeer, recreatie, en nog veel meer.

De kern Twisk valt sinds 1 januari 2007 onder de gemeente Medemblik (26.682 inwoners). Twisk telt op 1 januari 2008 987 bewoners en 458 woningen. Het verenigingsleven in Twisk is heel bijzonder: er zijn momenteel 26 stichtingen en verenigingen actief .

Twisk kenmerkt zich als een echt lintdorp en heeft als status Beschermd Dorpsgezicht. Er zijn sinds de 20e eeuw enkele aftakkingen met nieuwbouw. De laatste nieuwbouw is het plan Fostedina (ter hoogte van Dorpsweg 161) met zo’n 27 woningen. Het plan is gestart in 2004 en zal in 2009 geheel gereed zijn.

Historie van Twisk kunt u lezen in ons archief. Informatie over het bestuur kunt u terugvinden op de contactpagina. Hier staan ook alle contactgegevens. Op de agenda hiernaast kunt u alle informatie over onze eerstvolgende openbare vergadering vinden. Notulen van voorgaande vergadering vindt u ook in ons archief.

Meer informatie over Twisk kunt u ook vinden op gemeente Medemblik en Wikipedia.

Wapen van Twisk
Het officiële wapen van Twisk